, , ,

„Avril“ (ne)dezodorantas

07:42


Keliolika kartų peržiūrėjau prancūziško dezodoranto „Avril“ moterims su ramunėlėmis, alaviju ir kinrožėmis sudėtį nuo pradžių iki galo ir atvirkščiai. Naudojausi įvairiomis paieškos sistemomis ir duomenų bazėmis. Viskas dėl vienintelio, bet esminio klausimo: kas jame atlieka dezodoravimo funkciją? Kad jis nė trupučio nelaiko prakaito kvapo - ant savęs išbandytas faktas. Tačiau sumokėjusi kad ir kelis eurus už priemonę, vien iš principo noriu užbaigti procesą iki galo.

Atsakymo šį į klausimą taip ir neradau. Nebent tenkintų toks, kad šis „Ecocert“ sertifikuotas „Avril“ dezodorantas tinka visiškai neprakaituojantiems žmonėms.

Aš turiu nusipirkusi senesnio dizaino „Avril“ dezodorantą, tačiau net ir atnaujintos pakuotės turinys liko toks pats, todėl jo dezodoravimo klausimas išlieka aktualus.

Pirkau (jau senokai) jį kaip nebrangų atsarginį variantą, nes kartais nėra patogu ar net neįmanoma vežiotis bei kas rytą ne savo namuose peiliu raikyti žaliąją citriną. Nepaisant to, jis vistiek daugiau ar mažiau turėtų atlikti savo tiesioginę funkciją.

Greitai perbėkime per sudėtines dalis: vanduo, alkoholis, ramunėlių žiedų ekstraktas, glicerinas, emolientai (octyldodecanol, cetearyl wheat straw glycosidescetearyl alcohol, sodium stearoyl glutamate) kvapiklis, natūralus tirštintojas ksantano guma, alavijo lapų sultys, konservantai, kinrožės žiedų ekstraktas, citrinos rūgštis, eterinių aliejų sudedamosios dalys. Ir tai viskas.

Pats „Avril“ aprašyme teigia, kad tai ekologiškas tepamas dezodorantas, kuris suteiks pasitikėjimo visai dienai (?..). Anot gamintojo, ramunėlių ekstraktas ramina odą, alavijo sultys ją minkština. Žinoma, ačiū, tačiau ką daryti su prakaitavimu?

Švelniai kalbant - nesupratau, kas tai. Nerekomenduoju ir niekuomet jo nekartočiau. Tuo labiau, kad tai yra priemonė, kuriai sunku surasti kokią nors alternatyvią paskirtį ir apskritai sumąstyti, kaip optimizuoti.

„Mondebio“ puslapyje bedras pirkėjų vertinimas taip pat neaukštas. Daugiausiai dėl to, kad šis dezodorantas, išskyrus keletą merginų, visoms likusioms nėra efektyvus saugant nuo prakaito kvapo.

Įsigyti galima Prancūzijos „Mondebio“, kaina 2,90 euro/50 ml, Austrijos „Ecco Verde“, kaina 2,49 euro/50 ml.

„Avril“ dezodoranto sudėtis, INCI: Aqua, alcohol, anthemis nobilis flower extract*, glycerin, octyldodecanol, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol,sodium stearoyl glutamate, parfum, xanthan gum, aloe barbadensis leaf juice*, sodium benzoate, potassium sorbate, sodium usnate, hibiscus sabdariffa flower extract*, citric acid, linalool, geraniol, limonene.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)