, , ,

„Uoga uoga“ mėlynės, arba lietuviškasis „Lush“

06:17


Ilgą laiką nežinojau, iš kurios pusės žiūrėti ir kaip vertinti lietuvišką „Uoga uoga“ produkciją. Kadangi parodoje „Pelenė“ man labiausiai patiko gana tuščia ir erdvi salė, kurioje buvo įkurdinti mažmeniniams pirkėjams parduodantys gamintojai, ten praleidau daugiausiai laiko. Kol likusi kompanija keliavo savais keliais, šią salę apėjau mažiausiai kelis kartus ir turėjau apsčiai galimybių išsiaiškinti, kas neaišku. Geresnis supratimas, kas dedama į „Uoga uoga“ gaminius, kokia forma ir kodėl, padrąsino. Ne paskutinėje vietoje buvo ir neseniai „Uoga uoga“ gautas „Soil Association Cosmos Natural“ sertifikatas.

Jeigu būčiau slaptoji pirkėja ir tikrinčiau „Uoga uoga“ aptarnavimo kokybę, viena iš „Uoga uoga“ įkūrėjų Lena gautų aukščiausią įvertinimą už kantrybę ir atsakinėjimą į įvairiausius eilinės pirkėjos klausimus.

Žvelgiant į įvairiaspalvį indelių turinį ir žaismingus, kūrybiškus pavadinimus, negaliu atsikratyti įspūdžio, kad tai panašu į „Lush“. Ne ne, ne turiniu (atsikvėpiau!), o kaip rinkodaros idėja. Nenubeždžioniauta, bet pasirinkta ryškios natūralios kosmetikos idėja, su ne mažiau spalvingu vaizdiniu ir žodiniu apipavidalinimu.

Gerai, pereikim prie mėlynių. Sakyčiau, molio pagrindu sukurta mėlynių kaukė yra tobulas reikalas tiek pradėti pažintį su „Uoga uoga“, tiek patikrinti jos sudėtį.

Prisipažįstu, kad esu priekabi ir mėlynių įvardinimas bendrame ingredientų sąraše aiškumo neprideda. Galbūt tai mėlynių sėklų aliejus, gal ekstraktas, gal milteliai, gal sultys? Paaiškėjo, kad mėlynių prirenkama vasarą, tada jos užšaldomos, vėliau atšildomos, spaudžiamos jų sultys, kurios pasterizuojamos ir galiausiai pasiekia kaukę. Štai ir paslaptis!

Pati kaukė galioja vos dvi savaites nuo pagaminimo, o ne nuo dangtelio atsukimo. Pagalvojus, siaubas, koks jautrus ir komerciškai vargu, ar labiausiai apsimokantis produktas. Na, bet jei norisi šviežumo be konservuojančių medžiagų - jis kaip tik.


Sakyčiau, kad ši molio pagrindo kaukė yra skirta tinginiams. Valantys, maitinantys ir atgaivinantys ingredientai vienoje vietoje, iškart paruošti naudoti. Mėlynių sultys kaukėje nei kvapu, nei spalva nėra išreikštos, bet Lena sakė, kad dėl jų kaukė ims gesti kaip paprastas maisto produktas - pelyti.

Man dar buvo kilęs klausimas, ar kaukė dėl mėlynių nedažo odos - nedažo.

Šios kaukės pliusai: maloni konsistencija pirmiausiai. Kvapas - molio. Kadangi laikoma šaldytuve, labai malonu tepti ant odos ją šaltą, gerai atgaivina ir pavalo odą. Bendrai ji man patiko.

Minusai: palyginti trumpas galiojimas, jautrumas temperatūrai, aplinkos veiksniams ir gana didelė alternatyvių gaminių pasiūla rinkoje.

„Uoga uoga“ kaukės „Mėlynių šventė“ sudėtis, INCI: Žaliasis molis (Green Illite), baltasis molis (Kaolin, Aqua), mėlynės (Vaccinium Myrtillus Fruit), migdolų aliejus (Prunus Amigdalus Dulcis Oil), augalinis glicerinas (Glycerine), greipfrutų sėklų ekstraktas (Citrus Grandis Seed Extract), eterinių aliejų mišinys.

Kaukės „Mėlynių šventė“ kaina yra 2,5 euro/40 ml. Įsigyti galima „Uoga uoga“ salelėse, kaukė neparduodama internetu.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Kaip tik baigineju sia kauke ir tikrai kartosiu. Beje, didele alternatyviu gaminiu pasiula jai ne kliutis. Melyniu kauke vienas populiaresniu Uoga Uoga produktu, kuris sparciai isperkamas vos uzvezus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ironizuodama parašiau, kad nestovi po dvejus metus lentynoje, kol išperka :)

    AtsakytiPanaikinti