, , , ,

Grožio triukas: blakstienų tušas + levandų eterinis aliejus

09:09


Paprastas, bet neprastas grožio triukas. Gal net labiau kasdienos makiažo revoliucija. Užsienyje paplito mada į blakstienų tušą lašinti lašą-du geros kokybės levandų eterinio aliejaus. Kam tą reikia daryti? Yra trys pagrindinės priežastys, kurių dvi labiau liečia sveikatą, o viena - grožį. Noriu pasidalinti šia lengvai įgyvendinama idėja. Kitaip tariant, vietoje žuvies pasiūlyti meškerę. Nes galima apžvelgti begalę tušų, serumų, tačiau vienas lašas gali būti vertingesnis už jų visų tirštumą, tankinimą, gerą arba netikusį šepetėlį ar gaivinimo efektą.

Aš irgi startavau su šia įdomia idėja. Save laikau tobula bandomąja, nes turiu jautrias, dirgstančias akis ir jei kas būtų ne taip, būčiau pamačiusi iškart. Be to, tikrai neprieštaraučiau, jei mano blakstienos dar ir pailgėtų bei pastorėtų.

1. Kalbant apie priežastis, tai pirmoji jų skamba tikrai bauginančiai - galimos blakstienų erkutės ir jų naikinimas levandų arba arbatmedžio eteriniu aliejumi. 

Internete cirkuliuoja aksiomomis tapę teiginiai, kad blakstienų erkučių turi apie pusė visų žmonių, tačiau 95 proc. jų apie tai nei nutuokia, nei jaučia kokius nors simptomus. Netrūksta ir skepticizmo, kad lašas eterinio aliejaus šios problemos nesutvarkys.

Vat ar turiu šitų mikroskopinių gyvūnėlių, nežinau. Iki šiol net klausimas toks nekilo. Todėl nors tokia tikimybė yra šokiruojanti, bet nenulėmė mano apsisprendimo pradėti eksperimentą, kurį su drauge marinavom nežinau kiek tiksliai laiko.

2. Antra priežastis kur kas patrauklesnė - levandų eterinis aliejus naudojamas kaip blakstienų augimą bei storėjimą skatinantis aktyvatorius. Radau aibę pavyzdžių ir patikinimų, kad vos per 2-3 savaites merginos pastebi labai aiškų skirtumą prieš ir po.

Pavyzdys, tik ilgesnės trukmės:


Crave the Good“ nuotrauka
Pagalvojus, jeigu levandos tikrai veikia, tai čia pats pigiausias ir paprasčiausiai serumas, nes užtenka vieno lašo, atskirai prisiminti ir nieko papildomai naudoti nereikia, veiklioji medžiaga ant blakstienų išbūna nuo ryto iki vakaro.

3. Dar vienas argumentas - dėl sveikatos ir akių komforto. Panašiau, kad juo ne patikėjau, o labai norėjau patikėti. Viena mergina rašė, kad turėjo labai sausas akis ir niekur neidavo be akių lašų buteliuko kišenėje, tačiau pradėjus dažytis tušu, į kurį įlašinta levandų eterinio aliejaus, ši problema akivaizdžiai apsitvarkė ir susilpnėjo.

Aš su akių lašais nevaikštau, tačiau daugiau drėgmės ir mažiau jautrumo akims būtų labai ir labai pageidautinas dalykas.

Proporcijos

Du lašai levandų eterinio aliejaus tai maksimumas, kurį galima naudoti pilnai tušo pakuotei. Jei ji nunaudota - tuomet vieną. Siekiant pagerinti antibakterines tušo savybes, galima į naują tušą lašinti po lašą levandų ir arbatmedžio eterinio aliejaus.

Bijote pakeisti tušo savybes? Galite pasidaryti ricinų aliejaus blakstienų serumą, į jį įlašinti porą lašų levandų aliejaus ir blakstienas mišiniu tepti nakčiai.

Svarbu! Kaip minėjau iš pradžių, levandų eterinis aliejus turi būti labai kokybiškas, nes pigumas ir neaiški kokybė gali skaudžiai vožti kitu lazdos galu. Lietuvoje siūlau eiti į „Kvapų namus“. Aš naudojau ekologišką sertifikuotą bulgariškų levandų eterinį aliejų iš Prancūzijos „Aroma Zone“, kuris nuolat budi namuose ir nė nesapnavo, kad prieis taip arti akių.

Be to, griežtai draudžiama tepti gryną levandų eterinį aliejų vieną tiesiai ant blakstienų - galite pakenkti akims! Lygiai taip pat negalima lašinti nei levandų, nei jokio kito eterinio aliejaus tiesiai ant tušo šepetėlio.

Kaip pavyzdį pateiksiu apytikslį skaičiavimą, kad 9 ml tušo tūbelėje lašas levandų eterinio aliejaus sudaro vos 0,3 % tūrio, jei lašai du - apie 0,6 %. Iš tikrųjų labai mažai - šiuo atveju mažiau reiškia daugiau, nepersistenkite.

Kadangi tušą levandų eteriniu aliejumi pagerinau vos praėjusią savaitę, blakstienų ilgumo ir apimties pokyčių dar nepastebėjau. 

Bet, kas man labai svarbu, levandų eterinis aliejus visiškai nedirgino akių, o priešingai - ryte suteikė vokams lengvumo ir gaivumo. Gerai pasivaikščiojusi vėjuotą rytą ir kildama liftu vis dar jaučiau smagų levandų kvapą, nors gryname ore jis tarsi ir turėjo būti išsivėdinęs.

Taip pat labai smagu, kai penktadienį, po visos darbo savaitės, išgirdau, kad akys gaivios, spindi, plius, nesimato jokio vokų paburkimo. Ir čia po įtempto kasdienio žiūrėjimo į kompiuterio ekraną? Būtent taip. Neįtikėtina, bet taip.

Na ką, naudoju ir stebiu, kas bus. Po kokio mėnesio parašysiu tęsinį. Kas jungiasi dar? :)

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Anonimiškas2015-11-14 20:12

    O ar nepakenkia produkto kokybei ? Kaip tik turiu levandų EA ir savo mylimą Hauschka tušą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakyčiau, kad ne. Kiek esu turėjusi tušų, visus juos jaučiau, mačiau ir galėčiau apibūdinti kaip skirtingus: lašas ar du lašai eterinio aliejaus jų nesuniveliavo.

      Kita vertus, grubiai skaičiuojant, 1 lašas eterinio aliejaus yra vos 0,03 ml. Jeigu lašintume du lašus į 10 ml tūrio „Dr.Hauschka“ tušą, tai būtų vos 0,6% viso tušo masės - palyginti mažai.

      Trečias dalykas, kad eterinis aliejus nėra nei vanduo, kad vien skiestų, nei vien aliejus, kad riebintų. Be to, jis yra lakus, o kaip žinia, kad tušui nudžiūti nereikėtų pusvalandžio, į jį gamintojai neretai deda alkoholio. Todėl, mano akimis, eterinis aliejus pats iš savęs pasižymi visomis savybėmis, kurias jungia ir atspindi blakstienų tušo sudėtinių dalių visuma :))

      Panaikinti