, , ,

Makiažas su deimantų dulkėmis. Suomija

08:48

„The Detox Market“ nuotrauka
Pamačiau - savo akimis nepatikėjau. Štai! Štai pagaliau tai, kas tiek vizualiai, tiek kainos prasme gali lygiomis konkuruoti su meteoritais ir įvairiaspalvėmis „keptomis“ pudromis. Suomiškas makiažas su deimantų dulkėmis „Kide“ (liet. kristalas).

Prabangu, brangu ir utopiška. Pirmoji natūrali kosmetika su deimantais.

Jeigu „Alterra“ makiažo stendas utopiniu buvo pavadintas vien dėl to, kad lengvai nenueisi į parduotuvę ir nepasirinksi, ko reikia, tai „Kide“ laikyčiau ypač sunkia utopijos forma. Bet ką gali žinoti, gal „Natūralų ID“ skaito ir turtingos moterys?

Gamintojas savo tinklapyje kainų nenurodo, tačiau JAV parduotuvėje „The Detox Market“ visos makiažo priemonės kainuoja po 85 dolerius. Verčiu į eurus - maždaug po 75,2 euro, iš įpročio perskaičiuoju į litus, kad aiškiau suvokčiau vertę - 260 litų... Siunčiantis į Lietuvą dar prisidėtų mokesčiai ir... Galutinė kaina? Net bijau galvoti, kokio ji būtų dydžio. Ir tik už vieną kažkurią priemonę. Keli pirkiniai iš „Kide“ ir jau susidarytų minimali mėnesio alga.

„Kide“ kosmetika atspindi minimalistinį suomišką dizainą ir, kaip teigia gamintojas, yra pagaminta iš draugiškų odai ingredientų: mineralų ir antioksidantų (arbatos ekstrakto, vitaminų A, C ir E). 


Tuo tarpu deimantai taip pat yra antioksidantai ir panaudoti dėl savo gebėjimo atspindėti šviesą. Kas ginčytųsi, kad su deimanto spindėjimu nesilygina joks cirkonio akmenukas, kad ir kaip puikiai būtų apdirbtas.

„Kide“ neatskleidžia, kokia jos naudojamų deimantų kilmė. Beje, pernai buvo pranešta, kad Suomijos kompanija „Karhu Mining“ kartu su britų „Firestone Diamonds“ būtent Suomijoje ketina įkurti pirmąją deimantų kasyklą Europoje - Lahtojoki vietovėje, maždaug 30 kilometrų nuo miesto Kuopio, esančio rytinėje šalies dalyje.

Suomiškuose makiažo produktuose „Kide“ nėra parabenų, talko ar kvepalų.

Dar įdomu, kad visų „Kide“ makiažo produktų sudėtis yra iš tų pačių sudėtinių dalių. Manyčiau, kad skirtinguose gaminiuose „Kide“ manevruoja sąraše nurodytų medžiagų kiekiais ir pigmentais, priklausomai nuo to, kas turi gautis: pagrindas, korektorius, skaistalai, bronzantas.

„Kide“ kosmetikos sudėtinės dalys, INCI: Mica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isononyl Isononoate, Hectorite, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Water (Aqua), Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Diamond Powder, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycerin, Zea Maysgerm Oil. May contain [+/– CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), CI 77289 (Chromium Hydroxide Green), CI 15850 (Red 6, Red 7 Lake), CI 77742 (Manganese Violet)].

Suomiškos „Kide“ kosmetikos gaminiai sudaryti iš žėručio, odą kondicionuojančių riebiųjų rūgščių, reto minkšto baltojo molio mineralo hektorito, benzilo alkoholio, konservantų (Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid), vitaminų A, E ir C, deimantų pudros, žaliosios arbatos lapų ekstrakto, glicerino ir kukurūzų aliejaus.

Gaminiuose gali būti titano dioksido, geležies oksidų bei dažiklių.

Net ir saulė turi dėmių. Akivaizdu, kad už pudrų grožį reikia mokėti bent jau raudonais dažikliais, kurie, kaip teigiama, gali būti naftos kilmės, išgauti reakcijų su įvairiais metalais metu. Kaip ir paskutinis violetinis dažiklis, jie visi gali (ar ne) būti išgauti iš gyvūnų, todėl šios sudėtinės dalys sulaukia gyvūnų teisių gynėjų nepritarimo. Be to, šie dažikliai organus gali veikti toksiškai.

Ką gi, pasvajojome. Be to, plėsti akiratį visuomet yra gerai. O dabar - welcome back į realybę :)

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. brangus malonumas toks makiažas, bet jei galimas toks makiažas ir gali sau leisti, tai why not :) bet gražus veido kontūravimas gali būti atliktas ir be deimantų dulkių:D

    AtsakytiPanaikinti