, ,

Prancūziški „Jonzac“ kremai: interpretacija vasarai ir žiemai

09:59

Jonzac maitinantis kremas, drėkinantis kremas

Ar turite kokią nors „kosmetinę“ meilę? Produktą ar produktus, apie kuriuos pasakytumėte: jie daro tooookį poveikį mano odai! Individualiai ir labai subjektyviai sau tokius išskirčiau du - terminis vanduo ir jūros dumbliai. Dumbliai su Prancūzijos kompanija „Jonzac“ šiuo atveju neturi nieko bendro, užtat „Jonzac“ savo gaminiuose naudoja raminantį poveikį odai turintį terminį vandenį iš 1850 metrų gylyje esančio rezervuaro Pietų Prancūzijoje. Šį gaivų, švarų, turtingą mineralais terminį vandenį būtų galima palyginti su iš giliai iškasama druska, kuri neįsivaizduojamą daugybę metų buvo apsaugota nuo aplinkos poveikio ir taršos.

Jau rašėme apie tai, kad terminis vanduo yra „Jonzac“ slaptasis ingredientas. Apskritai „Jonzac“ orientuojasi į alergiškus, jautrią odą turinčius žmones, todėl kompanija sudėtines dalis yra parinkusi taip, kad jos keltų kuo mažiau nepageidaujamų reakcijų.


Ant mūsų stalo - du „Jonzac“ kremai. Lengvas, puikiai drėkinantisEau Thermale Jonzac Soin riche réhydratant“ bei šaltajam sezonui tinkantis, antros odos efektą suteikiantis „Eau Thermale Jonzac Crème visage effet protecteur seconde peau“. Kiekviename jų galima išmatuoti slaptojo ingrediento kiekį tiksliais procentais.

„Jonzac“ giliai drėkinantis kremas vasarai

Jonzac kremas natūralus

Šis drėkinantis kremas tinka naudoti ryte arba vakare, tai yra puikus pagrindas makiažui. Jis yra skirtas jautriai odai (nuo sausos iki normalios), kenčiančiai nuo išsausėjimo, saulės poveikio, taršos, streso, kosmetinių dirgiklių.

Kadangi jo teko susitepti ne vieną vienetą, aprašymą versčiau kaip „turtingai drėkinantis kremas“.

Kremas labai patiko tuo, kad yra labai lengvas, į odą susigeria be jokių pastangų, nespėjus mirktelėti akimi. Jis nepalieka riebios plėvelės, tačiau suteikia ilgalaikį drėkinantį komfortą. Ant jo puikiai laikosi ir nenuplaukia makiažas.

Elegantiškas, taupus kremas, su puikiu drėgmės ir odos maitinimo balansu.


Kalbant apie prancūzišką gaminį niekaip neįmanoma apeiti kvapo, nes kvapų kultūra Prancūzijoje labai stipri. Jis yra - saldus vandens kvapas. Aiškiai išreikštas, tačiau neįkyrus ir pakankamai greitai nusikvepiantis.


Ne paslaptis, kad žmonės gali būti alergiški kvapams. „Jonzac“ kremuose kvapas, anot gamintojo,  yra  „natūralios kilmės“, tačiau be eterinių aliejų.


Kiek šiame kreme stebuklingo ingrediento? 15%.


Kitos sudedamosios dalys: antioksidantas hamamelių vanduo, priešuždegiminiai tauriųjų bobramunių ir dedešvų vandenys, saulėgrąžų aliejus.


„Jonzac“ kremo versija žiemai

Jonzac kremas žiemai

Lietuvos klimatas pasižymi šaltomis drėgnomis žiemomis, kurios ir mažytį kelių laipsnių minusą sugeba paversti kaulus rakinančia žvarba. Veidas yra atviriausia, nuolat aplinkos, temperatūros poveikio veikiama žmogaus kūno dalis. Ne vieną kartą esame susidūrę, kaip sunku odą prižiūrėti žvarbios žiemos sąlygomis.

Galbūt priešingai, nei Jūs ar mes tikimės, kad žieminis kremas bus riebus, sunkus, nes odą reikia maitinti, „Jonzac“ siūlo kitokią maitinančio kremo interpretaciją. Kad nesiremtume tik subjektyviu vertinimu, pažiūrėkime į slaptojo ingrediento kiekį šiame „antros odos“ kreme: 20%. Netgi daugiau, negu giliai drėkinančiame lengvame kreme.


Pirmuoju atveju kalbėjome apie kremo tinkamumą makiažui, tuo tarpu šis maitinantis kasdienio naudojimo kremas pirmiausiai skiriamas kūdikiams, vaikams ir suaugusiems, kurių dalis galbūt ir dažosi :)


Be abejo, jaučiasi, kad jis yra riebesnis (sudėtyje yra sviestmedžio sviesto), labiau maitinantis, tačiau maitindamas neužmiršta ir odos drėkinimo funkcijos.


Šaltojo sezono metu pasausėjusi oda į save susiurbia šį kremą, makiažą jis atlaiko gerai, odos nesuriebina, plius - gerai drėkina.


Vertinant šį kremą, negalima nepaminėti ir „Jonzac“ laboratorijos išrastos bei patentuotos F.P.D. technologijos, kuri terminį vandenį kapsuliuoja, o vėliau ši technologija padeda suformuoti vandens plėvelę ant odos paviršiaus (F), vanduo skverbiasi giliau į odą (P) bei laipsniškai pasiskirsto audiniuose (D). 


Nesame chemikės, kad ginčytumės su protingais dėdėmis, kaip visa tai įmanoma. Tačiau pats kremas yra geras ir malonus, padedantis susitvarkyti su odos sausumu šaltojo sezono metu.



Eau Thermale Jonzac Soin riche réhydratant“ kremo sudėtis, INCIJonzac Thermal Spring Aqua (Water), Anthemis Nobilis Flower Water*, Malva Sylvestris Leaf Water*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Octyldodecanol, Coco-Caprylate/Caprate, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Cetearyl Alcohol, Magnesium Aluminum Silicate, Glyceryl Stearate Citrate, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Parfum (Fragrance), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phytic Acid, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Lactic Acid.

*ingrédients issus l'agriculture biologique
Testé sous contrôle dermatologique


Eau Thermale Jonzac Crème visage effet protecteur seconde peau“ kremo sudėtis, INCIAqua / Water / eau*, Anthemis Nobilis Flower Water**, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water**, Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter**, Decyl Oleate, Arachidyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Glyceryl Stearate Citrate, Magnesium Aluminum Silicate, Sorbitan Olivate, Squalane, Arachidyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Levulinate, Glyceryl Undecylenate, Meadowfoam Estolide, Octyldodecyl PCA, Parfum (Fragrance), Behenyl Alcohol, Sodium Benzoate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phytic Acid, Sodium PCA, Lactic Acid, Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid.

* Eau Thermale de Jonzac et eau
**ingrédients issus de l'agriculture biologique

„Jonzac“ drėkinančio kremo kaina 12,95 euro (45 litai) - 55 litai/50 ml,
„Jonzac“ maitinančio kremo kaina 16,10 euro (56 litai)/50 ml.

Įsigyti galima Prancūzijos „Mondebio“, o Lietuvoje - „Herba“ parduotuvėje.

PS Įmonės ir kremų pavadinimas tariasi „žionzak“, n raidė - per nosį :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)