, , , , , ,

„Kese“: šilko prisilietimo vertam kūnui

12:32



Šilko SPA namuose? Tai įmanoma. Turkijoje įmonės „Ottoman“ gaminamos „Kese“ šilko, lufos ir datulių pluošto odos šveitimo pirštinės veidui, dekoltė ir kūnui yra paprastas, efektyvus ir ekonomiškas pasirinkimas. Tai „Natural ID“ metų atradimas odos šveitimui. Tą sekundę, kai išbandėme tokią pirštinę praktiškai, supratome, kad daugiau niekuomet neieškosime naujo, dar geresnio šveitiklio. Ar bent ne blogesnio už ką tik turėtą. Ir valio, jiems išvis nebereikės leisti pinigų!

Odos šveitimo poreikis priklauso nuo kelių priežasčių: natūralaus jos atsinaujinimo ciklo greičio ir sklandumo, išorinio sluoksnio ragėjimo intensyvumo, aplinkos poveikio, kitų individualių organizmo savybių.

Šveitimo, arba peeling'o (nuo angl. peel - luoba, odelė, žievelė) priemonių taip pat yra įvairių savo veikimo principu (prausiančių-putojančių), tekstūra (želinių, kreminių, košelės tipo). Be kita ko, tam tinka molis, augalų milteliai, sėklos, specialiai perdirbtas aliejus - vadinamieji simondsijų "perlai". Ypač jautrios odos savininkės naudoja sudrėkintą rankšluostį, kuris švelniai nubraukia odos atplaišas.

Kartais tenka skaityti apie stebuklingas priemones, kai ant odos užtepama nerealaus kremo ir visos atplaišos, tarsi burtų lazdele mostelėjus, „prisiklijuoja“ atgal. Nelieka nei nusausėjimų, nei šerpetojimų - tik idealus vaizdas veidrodyje. Kai skaitysite tokius teiginius, netikėkite jų realumu, nes taip nebūna. Labiau tikėtina, kad naujas kremas bando įsisprausti Jūsų kosmetikos lentynoje.

Taigi, apie odos šveitimą. Pernelyg intensyvus, grubus, aštriomis dalelėmis paremtas šveitimas pridarys kur kas daugiau žalos negu duos naudos: oda bus žalojama, braižoma. Šveitimo intensyvumas, ypač kombinacijoje su putojančiomis priemonėmis, gali pernelyg nusausinti odą ir paskatinti ją gaminti daugiau savo sebumo apsauginiam barjerui atkurti. 


Perspektyva neviliojanti tiek dėl pačios odos darbo sutrikdymo, tiek dėl laukiančio nedžiuginančio vaizdo ir desperacijos taisant situaciją. 

Kalbant apie švelnias šveičiančias daleles, gali užtekti molio košelės ar sudrėkintų augalų miltelių, sėklų. Kur yra nepatogumas naudojant tokias priemones? Sąlyginai dideliame jų paslankume, nes sudėtinga kontroliuoti  šveičiančiųjų dalelių „migravimą“ tarp rankų ir odos. Vienoje vietoje griebia daugiau, kitoje mažiau. Kažką nuima, kažką palieka. O jeigu už lango šaltasis sezonas ir darbinis plotas yra tiek nemažas, tiek problematiškas? Tad kokia išeitis?

„Kese“. Genialumas paprastume




          „Ottoman“ pirštinės „Kese“
Prieš pradedant naudoti šią pirštinę, reikėtų rankomis ją išskalbti švelnia natūralia priemone po nekarštu vandeniu. 

Pati šveitimo procedūra nereikalauja jokio prausiklio, muilo, želės - dalyvauja tik sudrėkinta oda ir sudrėkinta pirštinė. Audinys tankus, vientisas. Kontaktas su oda kiekviename taške, kuris liečiamas, yra vienodas. Kiek lygi pati pirštinė (o ji lygutėlė), tiek pat tolygiai ji nušveičia odą. Procedūra odą sveikatina, nes ji po šveitimo regeneruojasi tiesiog akyse.

Dėl to, kad su „Kese“ nenaudojamos jokios prausimo priemonės, o oda tausiai nuvaloma tankiu natūraliu audiniu, ji nėra nei išsausinama, nei nuploninama, nei sutrikdomi jos natūralūs procesai. Perbraukus ranka jaučiasi, kad ji ne girgžda nuo sausumo, o tiesiog yra švelniai, švariai nuvalyta.

„Kese“ ne tik numasažuoja negyvas odos daleles, bet ir akivaizdžiai suminkština odą. Po „Kese“ procedūros, jei reikia gilesnio veido porų valymo, nešvarumus pašalinti žymiai paprasčiau, nes paviršinis odos suragėjimas būna nuimtas, poros - lengvai prieinamos.

Po šveitimo šilkine pirštine oda lieka atsigavusi, atgijusi, sustangrėjusi, elastinga, šviežia, alkana priemonių. Tikriausiai pirmą kartą realiai pasimatė tiek pačios odos pasikeitusi, pagerėjusi būklė, tiek didesnis kaukių, kitų priemonių efektyvumas. Nes pastarosioms nebereikia dorotis su tuo, kas jau negyva, kad pasiektų tai, kas gyva - pirmą dalį darbo padarė „Kese“.

Visiškai nieko naujo, kad maksimaliai pašalinus negyvos odos atplaišėles, geriau įsisavinamos odos priežiūros priemonės, tolygiau pasidengia dekoratyvinė kosmetika, savaiminio įdegio kremas.

       „Ottoman“ pirštinės „Kese“
Svarbu žinoti!

Tikriausiai dėl audimo specifikos bei papildomų medžiagų pluoštų, „Kese“ pirštinės šveitimas neprimena vatos diskelio vedžiojimo po odą. Pirštinė turi aštrumo. Todėl vien faktas, kad ji iš šilko, neatleidžia nuo būtinybės elgtis atsargiai ir bandymų keliu surasti asmeniškai malonią, priimtiną tiek spaudimo jėgą, tiek procedūros intensyvumą, tiek trukmę.

„Natural ID“ autorių nuomonės dėl to, kuri pirštinė yra švelnesnė ir labiau tinkama veido odai - išsiskyrė.

Viena mūsų„Kese“ pirštines naudoja taip, kaip rekomenduoja gamintojas - veidui ir dekoltė - „Kese Coconsilk“ (rusvą), o kūnui - „Kesse Klasik“ (baltą). Kita daro atvirkščiai - baltoji pirštinė veidui, o rusvesnė - kūnui, nes jai taip labiau patinka.

„Kese“ pirštinių pakabinimo kilpos yra ant skirtingo ilgio juostelių, todėl pakabintos ant vieno kabliuko jos nesukrenta į vieną vietą ir greitai, netrukdydamos viena kitai, išdžiūsta. 



Šių pirštinių kaina Vokietijos „Amazon“ interneto parduotuvėje prasideda nuo daugmaž 4 eurų (13,8 lito), jų ieškoti reikėtų pagal raktinius žodžius „Ottoman hamamhandschuh“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)